Πέρασμα

Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση Θεάτρου, Χορού, Περφόρμανς και Μουσικής που ενθαρρύνει τη συλλογική κίνηση. Τι είδους σχέση μπορούν να αναπτύξουν ο φιλόσοφος Πλάτων, η θεά Αφροδίτη, μια αρχιτέκτονας από τον Καναδά που γεννήθηκε στη Βενεζουέλα και ένας μουσικός από τη Μήλο; Ποιον αντίκτυπο έχει στην ψυχή και τη διάνοια του καθένα τους η αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα και τι τους συνδέει με τη θάλασσα; Με ποιον τρόπο θα καταφέρουν να αποδώσουν σκηνικά την ιστορία ενός ταξιδιού στις Κυκλάδες που δεν πραγματοποιήθηκε, στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου Μήλου; Ένα Ποιητικό Πέρασμα από το Σκοτάδι στο Φως μέσω της Αγάπης που πάντα μεταδίδεται, δοσμένο με χιούμορ, λυρισμό και ευθύτητα.

* Η Παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιησού Αγιάλα (Jesus Ayala), πατέρα της Λουίσα

Ταυτότητα Παράστασης

Σύλληψη / Χορογραφία / Σκηνοθεσία: Φιλιώ Λούβαρη

Αρχιτεκτονική και Φιλοσοφική Έρευνα: Luisa Ayala 

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση & Ερμηνεία: Γιώργος Καβουράκης

Κείμενα: Η Ομάδα και αποσπάσματα της ποίησης του Χαλίλ Γκιμπράν

Ερμηνεία: Luisa Ayala (Λουίσα) Γιώργος Γερωνυμάκης (Πλάτων – Αφηγητής), Φιλιώ Λούβαρη (Αφροδίτη)

Ωκεανίδες: Οι σπουδάστριες Χορού του τμήματος Χορού του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μήλου με δασκάλα τη Φιλιώ Λούβαρη (Αντωνέλλα Βεντούρη – Μπουσδούκου, Μαρία Καβαλιέρου, Χρυσή Καβαλιέρου, Δάφνη Μαρινίτση, Βασιλική Μέλλιου, Αντωνία Μπακούλα, Λυδία Τερζάκη, Εριέττα Κασαπίδου, Ελευθερία Μπάτσι, Χρυσούλα Πρεβενά, Αγγελική Τζαμπαζάκη, Ερατώ Τσιριγώτη, Ιωάννα Τσιριγώτη, Δήμητρα Αποστολάκου, Μελίνα Αλεξανδράκη, Άννα Βελετά, Κυριακή Κυρίτση, Μαριλία Μάλλη, Κυριακή Πετράκη)

Οπτικοακουστικό Υλικό

Αχειροποίητος ΙΙ 

“Αχειροποίητος” είναι όρος της βυζαντινής εικονογραφίας και σημαίνει “Το φτιαγμένο όχι από χέρι ανθρώπου”, υπονοώντας ότι κάτι είναι φτιαγμένο από μια άλλη μορφή δημιουργικής δύναμης. Εικόνες της Παναγίας. Εκκλησία στη Θεσσαλονίκη θεμελιωμένη πάνω στον αρχαίο ναό της Αφροδίτης.
Φροντίδα, λατρεία, προσευχές, αφιερώματα. Καταφύγιο προσφύγων, θυσιαστήριο αλλοθρήσκων, τρόπαιο κατακτητών. Όλα τα χωράει, όλα τα υπομένει. Ναός ως σώμα, σώμα ως ναός. Στοχασμός εν κινήσει. Όψεις της θηλυκότητας, στιγμές και ιστορίες. Ρόλοι που ενδυθήκαμε και απεκδυθήκαμε. Αχειροποίητος είναι και η ουσία της ύπαρξης μας. Αχειροποίητος και η αόρατη παρουσία Της που βεβαιώνει «Πήγαινε, θα είμαι εκεί».

Ταυτότητα Παράστασης

Xορογραφία / Δραματουργία: Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση:  Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου

Κείμενα: Ανδρομάχη Δημητριάδου – Lindahl και αποσπάσματα από το έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου

Ερμηνεία: Ανδρομάχη Δημητριάδου – Lindahl, Φιλιώ Λούβαρη και η έφηβη σπουδάστρια χορού Κυριακή Πετράκη

*Το έργο παρουσιάστηκε ως σόλο performance στην Κυπριακή Πλατφόρμα Χορογρφίας 2022. Στη Μήλο παρουσιάζεται με τη μορφή ενός τρίο, όπου η αρχετυπική θηλυκή αρχή ερμηνεύεται από τρεις γυναίκες διαφορετικών ηλικιών.

Οπτικοακουστικό Υλικό