Οι Συνεργάτες του Φεστιβάλ Απόστολος Ζαχαράκης (Φωτογράφος) και Luisa Ayala (Αρχιτέκτονας) σας προσκαλούν σε μια Έκθεση με υλικό της έρευνας για το Φεστιβάλ και θέμα τη σύνδεση του με την δραστηριότητα του Διεθνούς Κέντρου Χορού & Θεάτρου Μήλου των προηγούμενων χρόνων και τη συμπερίληψη της Κοινότητας σε αυτήν, ενώ η καλλιτεχνική και παιδαγωγική «Επανακατοίκηση» του κτιρίου του Παλιού Δημοτικού Σχολείου της Ζεφυρίας μόλις ξεκινά.

Σημείωμα Απόστολου Ζαχαράκη

Θάλασσα, Θαύματα, Θέατρο, Θεοί, Ψηφιακά αρχεία αποθηκευμένης ανάκλασης φωτός και χρόνου, Polaroids μέσω androids, η μαγεία της χημικής επεξεργασίας, image emulsion transfer σε ακουαρέλα από 100% βαμβάκι.

“Μια φωτογραφία είναι ένα μυστικό για ένα μυστικό. Όσο περισσότερα σου λέει, τόσο λιγότερα ξέρεις” Diane Arbus, Αμερικανίδα φωτογράφος.

Σημείωμα Luisa Ayala

Χάρτες της Μήλου που δημιούργησα σε ακουαρέλα και αντιπροσωπεύουν μονοπάτια σύνδεσης μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας. Οι χάρτες είναι εμπνευσμένοι από τη θάλασσα, τον ουρανό, τη θεά Αφροδίτη, τα σύρματα, την κίνηση του ανέμου και τα φυσικά τοπία της Μήλου.

Στην Έκθεση συμπεριλαμβάνονται οι ιστορίες που θα έχουν γραφτεί επάνω στα αντίγραφα των χαρτών της Luisa την προηγούμενη μέρα από τους θεατές στο Σαρακήνικο καθώς και τα πορτραίτα τους από τον Απόστολο σε μορφή video – εγκατάστασης.

Οπτικοακουστικό Υλικό