Σύνοψη

H καλλίτεχνις χρησιμοποιεί της συνθήκη της παράστασης ως πλαίσιο που επιτρέπει τη συνάντηση, τη συνομιλία και τη συνύπαρξη των διαφορετικών σωμάτων του ατόμου. Σε μία εποχή συνεχόμενων ακραίων αλλαγών και κρίσεων της ανθρωπότητας και κάτω από τη μόνιμη απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, η προσωπική ισορροπία μοιάζει αδύνατη. Το έργο λοιπόν εκθέτει πως το μετατραυματικό σώμα από την πανδημία συνεχίζει να πρέπει να ανταπεξέλθει σε νέες προκλήσεις που εμποδίζουν την πολυπόθητη ηρεμία. Η ενσωμάτωση της πολυπλοκότητας του εαυτού ίσως να είναι και η αρχή της αποδοχής του ενώ παράλληλα και η ευκαιρία επιβίωσης του.

Ταυτότητα Παραγωγής

Σύλληψη, δραματουργία, χορογραφία, τραγούδι, ερμηνεία: Λία Χαράκη Σχεδιασμός ήχου: Χρίστος Χατζηχρίστου Σκηνογραφία: Γιώργος Γιάννου Eπιμέλεια video: ‘Αρτεμις Ευλογημένου Φωτισμοί: Aλεξάντερ Γιότοβιτς Τεχνική διεύθυνση: Γιάγκος Χατζηγιάννης Εικόνα: Παύλος Βρυωνίδης Τεχνικός Υπεύθυνος στη Μήλο: Δημήτρης Πουλημένος (Vision & Sound) Διοργάνωση: Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα της χορογράφου

Η Λία Χαράκη γεννήθηκε το 1975 στη Λεμεσό. Είναι διεπιστημονική περφόρμερ, καθοδηγήτρια των δικών της πρακτικών και καλλιτέχνις. Δημιουργεί με τα είδη της περφόρμανς, της  χορογραφίας, του θεάτρου της επινόσησης, του τραγουδιού και αυτό που η ίδια αποκαλεί «επαναλαμβανόμενη ποίηση».

Παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στο φεστιβάλ Αθηνών και Καλαμάτας, Royal Festival Hall, Bozar Brussels, Unesco Paris, The Place, Julidans Amsterdam,  Tanec Praha, Kleines Haus Dresden, Korzo The Hague, Euro-scene Leipzig και άλλα. Υπήρξε μία από τις καλλιτέχνιδες που εκπροσώπησαν την Κύπρο στη Μπιενάλε Βενετίας  το 2013 με το σόλο ‘Tune In’ σε επιμέλεια του Raimundas Malasauskas (τιμητική διάκριση – Εύφημος Μνεία για το περίπτερο της Κύπρου και τη Λιθουανίας). Έργα της έχουν βραβευτεί στην πλατφόρμα χορού Κύπρου και έχουν διακριθεί στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Aerowaves.

Το έργο της «The Performance Shop Concept» επιλέχθηκε ως μία από τις 25 καλύτερες πρακτικές από EDN. Yπήρξε μέλος της ομάδας για τη δημιουργία του πρoγράμματος χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας το 2007 καθώς επίσης προέτρεψε τη δημιουργία της Στέγης Χορού Λεμεσού.

Ιστοσελίδα: liaharaki.com

facebook: Lia Haraki

Instagram:  lia_haraki

*Το πρωί της παράστασης και ώρα 10.00 – 13.00, η χορογράφος θα προσφέρει ένα εργαστήριο της μεθόδου της στα παιδιά, τους εφήβους και ολόκληρη την κοινότητα της Μήλου.

*Η παράσταση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την υποστήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου, την υποστήριξη της Πειραματικής Σκηνής Μήλου και υπό την αιγίδα του Δήμου Μήλου.

Οπτικοακουστικό Υλικό